Ekim 2021’den itibaren ağır hizmet dağıtım taşımacılığı için eActros’un Wörth’teki tam ölçekli üretimi, 2022’nin ikinci yarısında belediye kullanımına yönelik eEconic tarafından takip edilecek.
Yaklaşık 500 kilometre menzile sahip eActros LongHaul’ün 2024’te seri üretime geçmesi planlanırken, hidrojen bazlı yakıt hücreli tahrik sistemine sahip GenH2 Kamyon 2027’de piyasaya sunulacak ve 1000 kilometre veya daha fazla bir menzil sunacak. Her ikisi de, uzun mesafeli taşımacılık operasyonları için bile yerel olarak CO2 nötr karayolu taşımacılığını mümkün kılmak için tasarlanmış bulunuyor.
Mercedes-Benz, Paris İklim Anlaşması’na bağlı ve 2039 yılına kadar portföyünü tamamen elektrikle çalışan kamyonlara geçirmeyi hedefliyor. Filoya entegrasyon, şarj altyapısı ve ağ bağlantıları gibi konularda kapsamlı tavsiyeler ve stratejik ortaklıklar, elektrikli kamyonların dağıtımında daha da fazla verimlilik sağlar.
Ekonomik filo operasyonu için müşteri odaklı hizmetler ve dijital çözümler, toplam işletme maliyetlerinin optimizasyonuna katkıda bulunur.
Yaya algılamalı acil fren asistanı, aktif fren fonksiyonlu Sideguard Assist ve kısmen otomatik sürüş için Aktif Sürüş Asistanı gibi en yeni sürücü destek sistemleriyle Mercedes-Benz Trucks, kazasız sürüş vizyonuna sürekli yaklaşıyor.
Stuttgart/Wörth am Rhein – Karayolu taşımacılığı endüstrisindeki enerji devrimi, ulaşım operatörlerinin zihinlerini, ihtiyaçlarına hizmet edecek en iyi tahrik teknolojisi sorusuna her zamankinden daha fazla odaklamaktadır.
Başka bir geleneksel dizel mi? Yoksa tamamen elektrikli bir kamyon mu? Karar, dikkatli bir şekilde tartılması ve kamyonun kullanılacağı tüm süre boyunca hesaplanması gereken bir karardır. Günün sonunda, yeni bir kamyona yapılacak herhangi bir yatırımın kendisini ödemesi gerekir. Bu, tahrik teknolojilerinin gelişiminde aktif olarak yer alan ve her türlü kullanım için yüksek verimli araçlar sağlayabilen Mercedes-Benz Trucks gibi bir üretim ortağıyla birlikte çalışabilmeyi daha da önemli hale getiriyor.
Ama hepsi bu değil. Aktarma organları teknolojisindeki değişiklikler, örneğin araçların filoya entegre edilmesi, şarj altyapısı ve ağ bağlantısı ile ilgili çok sayıda zorlukla ilişkilidir. Burada da Mercedes-Benz Trucks, kendisini her gün yolda kamyonlarını kullanan müşterilere faydayı en üst düzeye çıkarmak için hizmetler ve çözümler dahil, araçların ötesine geçen aktif destek verebilen bir ortak olarak görüyor. Bu amaçla Mercedes-Benz Trucks, bu alandaki kesin gereksinimleri belirlemek için müşterilerle yakın diyalog halindedir. Mercedes-Benz Trucks’ın müşterileri için yüksek katma değer ürettiği mevcut ve gelecekteki araç konseptleri ile hizmet ve çözümleri, şirketin “Shaping the Now and Next 2021” basın etkinliğinde sergileniyor.
Tüm müşteri kullanımlarını kapsayan araç portföyü
Araçlar söz konusu olduğunda, Mercedes-Benz Trucks geçtiğimiz günlerde geleneksel dizel segmentinde Actros F ve Actros L şeklinde iki yeni model piyasaya sürdü. bir yandan yüksek kalite ve diğer yandan mümkün olan en iyi sürücü konforu. Ağır dağıtım taşımacılığı için tamamen elektrikli ve yerel olarak CO2 nötr eActros, Haziran 2021’de sunuldu ve Ekim 2021’den itibaren Wörth’te tam ölçekli üretime geçmesi planlanıyor; bunu 2022’nin ikinci yarısında belediye kullanımı için eEconic izleyecektir.
2024’ten itibaren, eActros LongHaul seri üretime hazır olacak ve 2027, hidrojen bazlı yakıt hücreli tahrik sistemine sahip ilk GenH2 Kamyonların müşterilere giderken üretim hattından çıktığını görecek. Bu araçların her ikisi de, uzun mesafeli rotalarda yerel olarak CO2 nötr taşımayı mümkün kılacaktır. Müşterinin bireysel gereksinimlerine bağlı olarak, kamyonlarda akülü ve hidrojen bazlı yakıt hücresi sistemleri arasında bir seçim olacaktır: yük ne kadar hafifse ve mesafe ne kadar kısaysa, akülü elektrik operasyonları o kadar tercih edilecektir. Yük ne kadar ağırsa ve mesafe ne kadar uzun olursa, yakıt hücresinin seçim aracı olma olasılığı o kadar artar.
Mercedes-Benz Trucks’ta geleneksel uzun yol taşımacılığı için yeni amiral gemisi: Actros L
Temmuz 2021’den beri Avrupa’da sipariş edilebilen ve Kasım 2021’de tam ölçekli üretime hazırlanan Actros L, başarılı Actros model yelpazesinin en büyük ve en kaliteli aracıdır. StreamSpace, BigSpace ve GigaSpace modellerinde bulunan sürücü kabini 2,5 metre uzunluğundadır.
geniştir ve son derece geniş bir iç mekan sağlar. Motor tünelinin olmaması, kabinin düz bir zemine sahip olduğu ve gerçekten rahat bir ortam yarattığı anlamına gelir. Geliştirilmiş kabin ses yalıtımı, özellikle mola zamanlarında rahatlamaya yardımcı olmak için istenmeyen ve rahatsız edici gürültüyü azaltır. Dahası, oturma pozisyonu daha da optimize edildi. Opsiyonel olarak temin edilebilen, yeni tasarlanmış LED farlar, xenon farlardan daha yüksek bir ışık yoğunluğuna sahiptir ve yolun mükemmel bir şekilde aydınlatılmasını sağlar – özellikle karanlıkta veya görüşün zayıf olduğu durumlarda güvenlik söz konusu olduğunda büyük bir artı oluşturuyor.
Beşinci nesil Aktif Fren Yardımı (ABA 5) gibi yaya algılamalı acil fren asistanı gibi yardım sistemleri ile ana ve geniş açılı aynaların yerini alan Şeritte Kalma Yardımı ve MirrorCam, artırılmış güvenliğe özellikle önemli bir katkı sağlar. . Burada aynı derecede önemli olan, aktif frenlemeli Sideguard Assist (Active Sideguard Assist) veya seviye 2 kısmen otomatik sürüş sağlayan ikinci nesil Active Drive Assist (ADA 2) sistemi gibi donanım seçenekleridir. Yardımcı sistemlerin faaliyetleri ve işlevleri, İnsan Makine Arayüzü’nün (HMI) merkezini oluşturan iki renkli ekranıyla kullanıcı dostu multimedya kokpitinde sürücü için görüntüleniyor.
Saf işlevsellik için modernize edilmiş: Actros F
Mercedes-Benz Trucks tarafından Ocak 2021’de piyasaya sürülen Actros F, filolarına işlevsel bir kamyon eklemek isteyen nakliyeciler için tasarlandı. Bu müşteriler bilinçli olarak üç köşeli yıldıza sahip bir ticari araç tercih ediyor, ancak en son Actros neslinde mevcut olan tüm yeniliklere ihtiyaç duymazlar. Cazip bir fiyat-performans oranına ve orijinal Mercedes-Benz Trucks DNA’sına sahip bir kamyon istiyorlar. 17 farklı model tanımıyla sunulan Actros F, klasik ve bölgesel taşımacılıkta, özellikle de takas gövdeli araç, damperli kamyon veya silo taşıyıcı olarak kullanım için idealdir.
StreamSpace veya BigSpace varyantlarında 2,5 metre genişlik ve 120 mm motor tüneli yüksekliği ile yeni tasarlanan kabin, sınıfı için mükemmel bir ferahlık sunar ve sürücüye sadece üç adımda alçak bir giriş ve çıkış sağlar. Opsiyonel donanım özellikleri arasında multimedya kokpit ve akıllı hız sabitleyici ve şanzıman kontrol sistemi Predictive Powertrain Control yer alır. Güvenlik açısından, Actros F standart olarak beşinci nesil acil fren sistemi Aktif Fren Yardımı (ABA 5) ve yaya ve bisikletçi algılamalı Şeritte Kalma Asistanı ile donatılmıştır.
Yeni bir çağ için yeni bir kamyon: eActros
En gelişmiş klasik dizel kamyonlar söz konusu olduğunda bile, ticari araç sektöründeki gelişmeler giderek daha fazla elektrikli tahrik sistemlerine doğru gidiyor. Bu bağlamda, Mercedes-Benz Trucks, pil ve hidrojen bazlı yakıt hücresi teknolojisini kullanarak yerel olarak CO2’siz karayolu taşımacılığına ulaşma hedefine tamamen kendini adamıştır. Şirket, Paris Anlaşması’nın sektörü karbondan arındırma hedefine bağlı ve 2039 yılına kadar Avrupa ürün portföyünü tamamen elektrikli kamyonlara geçirmeyi hedefliyor.
İlk adım, ağır dağıtım taşımacılığı için tasarlanan ve Haziran 2021’in sonunda dünya prömiyerini kutlayan ve “eActros inovasyon filosunun bir parçası olarak Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki müşteriler tarafından iki yıl boyunca kapsamlı bir şekilde denenmiş olan eActros tarafından atıldı. ”. eActros’un teknolojik merkezinde, iki hızlı şanzıman ile birlikte iki entegre elektrik motoruna sahip tahrik ünitesi bulunur. Her iki motor da etkileyici sürüş konforu ve harika araç dinamiği sağlarken, sessiz ve emisyonsuz elektrikli sürüş, kamyonun gece teslimatları ve dizel araçlar için sürüş yasakları olan şehir içi girişler için de kullanılabileceği anlamına geliyor. Versiyona bağlı olarak, eActros gücünü her biri yaklaşık 105 kWh[1] kapasiteli üç veya dört pil paketinden alır.
420 kWh[2] maksimum kapasite, 400 kilometreye varan menzillere[3] ulaşılmasını sağlar. eActros 160 kW’a kadar şarj edilebilir: 400 A[4] şarj akımına sahip normal bir DC hızlı şarj noktasında üç pil paketinin yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olması için bir saatten biraz fazla zamana ihtiyaç vardır. eActros’un standart interaktif multimedya kokpitindeki bir ekran, sürücüyü pillerin şarj seviyesi ve kalan menzil ile 100 kilometre başına kWh cinsinden mevcut ve ortalama enerji tüketimi hakkında güncel tutar. Standart güvenlik ekipmanı, örneğin yayalar ve bisikletliler tarafından iyileştirilmiş akustik algılama için harici Akustik Araç Uyarı Sistemini, yakın tarafa dönerken daha fazla güvenlik için Sideguard Assist S1R sisteminden ve beşinci nesil yaya ile Aktif Fren Yardımcısını içerir. tespit etme.
E-Econic
E-Trucks, 2022’nin ikinci yarısı için planlanan eEconic serisi olacak. Şu anda yoğun testler devam ediyor, ardından araç müşterilerle pratik denemelere geçecek. Bir müşteri zaten eEconic’i seçti. Danimarka’da atık yönetimi sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olan Urbaser A/S (Danimarka), şimdiden on bir araç siparişi verdi. eEconic’in temel teknik özellikleri, eActros’unkilerle büyük ölçüde aynıdır. Bir atık toplama olarak eEconic, bir Econic tarafından işletilen tipik atık toplama yollarının büyük çoğunluğunu, aracı ücret ödemeden tek bir vardiyada kapsayacak şekilde tasarlanmıştır. Elektrikli aktarma organları, düz bir kabin zemininin uygulanmasını sağlar – bu, kabin içinde hareket etmeyi kolaylaştırır ve özellikle sürücü, aracı ön yolcu tarafındaki katlanır kapıdan, trafiğin çok uzağında bırakmak istediğinde avantajlıdır.
Geleneksel Econic’e göre önemli bir yükseltme, modern ve sezgisel multimedya kokpit biçiminde gelir. Diğer bir donanım özelliği de panoramik camdır ve kaplamalı ve ısıtmalı Termokontrol ön cam da ekranın hava durumuna bağlı buğulanmasını önleyerek aracın etrafındaki yolun görüşünü iyileştirir. Ekran ayrıca kabin iç kısmının güneş ışığında ısınmasını da önler. Şehir trafiğinde önemli güvenlik avantajı: eEconic standart olarak Sideguard Assist S1R ve 5. nesil Active Brake Assist acil fren asistanına sahiptir. eEconic, sergi galasını Münih’teki IFAT 2022’de kutluyor.
Uzun mesafe taşımacılığı için elektrikli modeller: eActros LongHaul ve GenH2 Truck
Mercedes-Benz Trucks, dağıtım taşımacılığı ve belediye operasyonlarına ek olarak, daha uzun mesafeler için alternatif sürüş konseptlerinin kullanımına da kendini adamıştır. Örneğin, 2024’te üretime girmesi planlanan pilli elektrikli eActros LongHaul, tek bir şarjla enerji tasarruflu bir şekilde yaklaşık 500 kilometrelik bir menzile sahip planlanabilir rotalarda düzenli yolculukları kapsayacak şekilde tasarlandı. Yakıt hücrelerine ve hidrojene dayalı bir tahrik sistemine sahip tamamen yeni nesil bir kamyon, GenH2 Kamyon şeklinde yolda. Nakliyeciler, aracı durdurmaya ve yeniden doldurmaya gerek kalmadan 1000 kilometreye kadar olan esnek ve zorlu yolculuklar için kullanabilmelidir.
Gaz halindeki hidrojenden çok daha büyük bir enerji yoğunluğuna sahip olan sıvı hidrojen kullanımı sayesinde aracın performansı geleneksel bir dizel kamyonla karşılaştırılabilir. Nisan 2021’den bu yana Mercedes-Benz Trucks tarafından yürütülen daha da geliştirilmiş prototipin yoğun testlerinin ardından, açık yoldaki ilk denemeler yıl sonundan önce başlayacak. Müşteri denemeleri 2023 için planlanıyor ve 2027’den itibaren seri üretilen ilk GenH2 Kamyonlar müşterilere teslim edilecek.
Volvo Group ve Shell ile hidrojen atağı
Mercedes-Benz Trucks, akülü elektrikli kamyonlara ek olarak hidrojen bazlı yakıt hücreli tahrik sistemlerine sahip elektrikli kamyonları geleceğin CO2 nötr taşımacılığı için kilit bir teknoloji olarak görüyor. Bu teknolojinin daha da geliştirilmesi için Mart 2021’de Daimler Truck AG, Volvo Group ile “hücre merkezli” yakıt hücresi ortak girişimini kurdu. Dünyanın önde gelen yakıt hücresi sistemleri üreticilerinden biri olmak hücre merkezlinin tutkusudur. Bu nedenle şirket, Avrupa’da seri üretim yakıt hücresi sistemleri için en büyük operasyonlardan birini kurmayı planlıyor. Üretimin 2025 yılında başlaması planlanıyor. Yakıt hücreli kamyonlar konusunda Daimler Truck AG’nin Shell New Energies NL B.V. (Shell) ile Mayıs 2021’de yaptığı işbirliği anlaşması da burada anılmayı hak ediyor. İki ortak, bir hidrojen tankı altyapısı kurmayı ve Avrupa’da yakıt hücreli kamyonları piyasaya sürmeyi planlıyor.
Tüm sistem
Müşterilere e-mobiliteye geçişlerinin her adımında yardımcı olmak için Mercedes-Benz Trucks, eActros ve eEconic’i, aynı zamanda tavsiye ve hizmetlerin yanı sıra kapasiteyi artırmak için bir dizi dijital çözüm sunan bir eko-sisteme yerleştiriyor. Aracın kullanımı ve toplam sahip olma maliyetinin optimize edilmesi. Örneğin, bir müşterinin mevcut rota planlarını kullanarak, elektrikli kamyonlar için oldukça gerçekçi ve anlamlı bir kullanım profili oluşturmak mümkün olmalıdır.
Bu e-danışmanlık hizmeti sadece deponun elektrifikasyonunu içermekle kalmaz, aynı zamanda – müşteri isterse – planlama, başvuru ve şarj altyapısı ile ilgili her şeyin uygulanması ve elektrik şebekesine bağlantı ile ilgili soruları da kapsar. Mercedes-Benz Trucks, bu amaçla özel olarak Siemens Smart Infrastructure, ENGIE ve EVBox Group ile stratejik bir ortaklığa girdi. Ayrıca, gerekirse Mercedes-Benz Trucks, altyapı ve araçlar için mevcut kamu hibelerinin belirlenmesi konusunda da yardımcı olabilir.
Mercedes-Benz Trucks, verimliliği ve rahatlığı artırmak için tasarlanan Mercedes-Benz Truck App Portalı üzerinden müşterilerine çok sayıda uygulama sunuyor. Örneğin, Fleetboard’un telematik hizmetleri, sürücülerin, kamyonların, filoların ve atamaların akıllı bir ağ oluşturmasına olanak tanır. Bunların tümü tüketimi optimize etmeye, aşınmayı azaltmaya ve araç kullanımını artırmaya yardımcı olur.
Kamyon Veri Merkezi, Fleetboard’un merkezinde yer alır ve diğer araç bağlantı çözümlerinin temelini oluşturur. Bağlantı modülü, kamyondaki sensörler, kameralar ve direksiyon cihazlarından gelen verileri alır ve bunları bir dizi uygulama için analiz eder. Kamyon Veri Merkezi, yalnızca Fleetboard’un sayısız hizmetinin temelini oluşturmakla kalmaz, aynı zamanda araç kullanılabilirliğinde tutarlı artışlar için hizmet olan Mercedes-Benz Uptime’ın da temelini oluşturur.
Akıllı sistem, lastik basıncından motora ve şimdi de akü durumuna kadar tüm ilgili araç verilerini içerir. Bu bağlamda, Mercedes-Benz Uptime, örneğin şarj işlemlerini veya yüksek voltajlı aküyle ilişkili voltaj geçmişini sürekli olarak izleyen 100’den fazla e’ye özgü kuralla genişletildi. Ek olarak, bilgilere yeni bulut tabanlı müşteri portalı aracılığıyla erişilebilir. Mercedes-Benz Service ve nakliye şirketleri arasındaki ağ sayesinde, servise gidişler planlanabilir ve arızalardan kaynaklanan beklenmedik duruşlar azaltılabilir.
Bireysel olarak yapılandırılabilen hizmet paketlerinin yanı sıra kişiye özel leasing, finansman ve sigorta çözümleri, hizmet yelpazesini tamamlar ve bu alanlarda daha fazla planlama güvenliği sağlar. Mercedes-Benz Trucks’ın bu konuda sürekli olarak yenilikçi çözümler aradığını, Mercedes-Benz CompleteMile servis sözleşmesi ile mükemmel bir şekilde göstermektedir.
Mercedes-Benz Complete gibi, esnek servis sözleşmesi, aşınma parçaları dahil tüm atölye çalışmalarını kapsar, ancak konsepti farklıdır: aylık ücret, gerçekte kat edilen kilometre sayısına bağlıdır. “My TruckPoint by Mercedes-Benz”, mevcut tüm servis sözleşmeleri ve mevcut araç durumu söz konusu olduğunda çok fazla değer katar. Bu yeni platform, yararlı bir filo yönetimi aracı olduğunu kanıtlayarak, sözleşmeler, teklifler, parça siparişleri, incelemeler ve bakım hakkında eksiksiz bir genel bakış sunar.
Sürücü ve diğer yol kullanıcıları için yüksek düzeyde güvenlik
Mercedes-Benz Trucks, hem geleneksel dizel kamyonları hem de akülü elektrikli araçları ile aktif güvenlik destek sistemlerini kullanarak karayolu trafiğini olabildiğince güvenli hale getirme hedefini sistematik olarak sürdürmekte ve bunu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşmaktadır. kazasız sürüş vizyonu. Bu sadece Şeritte Kalma Asistanı, Yakınlık Kontrol Asistanı ve ana ve geniş açılı aynaların yerini alan MirrorCam ile değil, aynı zamanda bir dizi başka güvenlik özelliği ile kanıtlanmıştır.
Bir örnek, Actros L için isteğe bağlı olarak sunulan ve önceki sistem S1R ile karşılaştırıldığında, potansiyel olarak hayat kurtarabilecek başka bir işlevle donatılmış Mercedes-Benz Sideguard Assist S1X’tir. Active Sideguard Assist adı verilen yeni sistem, artık sürücüyü sadece yardımcı sürücü tarafındaki hareket halindeki yayalar veya bisikletliler konusunda uyarmıyor. Sürücü daha sonra uyarılara zamanında yanıt vermezse, artık aracı durdurmak için 20 km/s’ye kadar dönüş hızlarında otomatik bir fren manevrası başlatabilir. Aktif Yan Koruma Asistanı, çeşitli araç ve sensör sinyallerini kullanarak böyle bir fren müdahalesine duyulan ihtiyacı algılayabilir ve ideal bir senaryoda olası bir çarpışmayı önleyebilir.
Actros L için opsiyonel olarak sunulan başka bir örnek de ikinci nesil Aktif Sürüş Asistanı (ADA 2). Sistem, belirli ön koşullar altında, sürücüye kamyonun boylamasına ve yanlamasına kılavuzluğunda aktif olarak yardımcı olur ve öndeki araca olan mesafeyi otomatik olarak koruyabilir, hızlanabilir ve ayrıca yeterli viraj yarıçapı veya açıkça görülebilir yol işaretleri gibi gerekli sistem koşulları karşılanırsa direksiyonu yönlendirebilir. Ayrıca ADA 2, sürücünün görsel ve sesli uyarılara rağmen direksiyonu kontrol etmemesi durumunda acil durdurmayı başlatabilen Acil Durdurma Yardımı alt fonksiyonunu içerir.
Kanunen bir acil fren asistanı gerekliyse, tüm Actros modelleri standart olarak yaya algılama fonksiyonlu beşinci nesil Aktif Fren Yardımı (ABA) ile donatılmıştır. Bu sistem, sürücünün dikkatinin dağılması, takip mesafesinin çok kısa olması veya uygun olmayan hız nedeniyle forkliftin öndeki bir araçla veya sabit bir araçla çarpışma riski altında olduğu veya kaza riskinin bulunduğu kazaları önlemeye yardımcı olabilir. bir yaya ile önden çarpışma. ABA 5, birleşik bir radar ve kamera sistemi kullanarak çalışır. Önde bir araç, sabit bir engel veya bir kişinin – aracın önünden geçmesi, araca doğru yürümesi veya aracın şeridinde olması fark etmeksizin – kaza tehlikesi algılandığında sistem önce sürücüyü görsel ve sesli olarak uyarır.
Sürüş esnasında kritik bir pozisyonda sürücü uygun şekilde tepki vermezse, sistem ikinci aşamada kısmi frenleme başlatabilir. Çarpışma tehdidi devam ederse, ABA 5, hareket halindeki kişilere tepki verirken 50 km/s’ye kadar araç hızlarında otomatik maksimum tam durma frenleme gerçekleştirebilir. Son olarak, araç durduğunda yeni elektronik park frenini devreye sokar.
eActros ve eEconic için özel olarak tasarlanmış bir özellik, harici Akustik Araç Uyarı Sistemidir (AVAS). Arka plan: Bu araçların düşük gürültü seviyeleri, örneğin yayaların veya bisikletlilerin elektrikli kamyonu çok geç fark etmesi gibi bazı durumlarda tehlikeli durumlara yol açabilir. Sesli uyarı sistemi bu tür tehlikeli durumların oluşmasını engellemelidir. AVAS, biri aracın önünde diğeri arkasında olmak üzere iki hoparlörden oluşur. Birbirleriyle ve araçla bağlantılıdırlar. Sürüş koşullarına bağlı olarak, ileri ve geri sürüş sesleri çalınır. İleri ses, sessiz bir fan gürültüsünü simüle ederken, geri yönde, aralıklı iki tonlu bir ses çıkar.
Mercedes-Benz Trucks, tüm yardım sistemleri ile her sistemin ilgili limitleri dahilinde sürücüyü mümkün olduğunca desteklemeyi amaçlar. Ancak, kanunun öngördüğü gibi, sürücü her zaman aracı güvenli bir şekilde sürmekten tamamen sorumludur.
Yönetimden ve seçilen müşterilerden/sürücülerden gelen açıklamalar
Daimler Truck AG’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Mercedes-Benz Trucks’tan sorumlu Karin Rådström: “Mercedes-Benz Trucks olarak yerel olarak CO2 nötr taşımaya tamamen bağlıyız. 2030’da Avrupa’da satılan yeni araçlarımızın yarısından fazlasının yerel olarak emisyonsuz olmasını istiyoruz. Bunu gerçekleştirmek için herkese uyan tek beden, gümüş kurşun yok. Müşterilerimizin farklı kullanım durumları doğrultusunda, akülü ve yakıt hücreli elektrikli kamyonlara dayalı ikili bir elektrifikasyon stratejisi izliyoruz. Ancak altyapı ve güvenilir bir düzenleyici çerçeve açısından daha fazla eyleme ihtiyaç var.”
Mercedes-Benz Trucks Pazarlama-Satış ve Servis Müdürü Andreas von Wallfeld: “Mükemmel çözümü bulmak için müşterilerimizle birlikte çalışmak benim için her zaman özel bir şey olmuştur çünkü her müşterinin kendi bireysel gereksinimleri ve aşılması gereken zorlukları vardır. tanışmak. Mercedes-Benz Trucks’ta ortaklık, günün her saatinde yaşanmış bir deneyimdir. Gerçek ortaklar olmak için iki ana şey yaparız: birincisi, müşterilerimizin söylediklerini gerçekten dikkatle dinleriz. İkinci olarak, geleneksel dizel veya elektrikli araçlar olsun, kamyonlarımızı ve benzersiz bir amaca hizmet eden hizmetler geliştiriyoruz: müşterilerimizin başarısına katkıda bulunmak.”
DB Schenker Avrupa Kara Taşımacılığı Başkanı Cyrille Bonjean: “DB Schenker, filosunun elektrifikasyonunu hızlandırmanın yanı sıra nakliyecilerinin elektrikli araçlara geçmesine yardımcı oluyor. Denemelerimiz sırasında sürücülerimiz eActros’un prototipinden çok memnun kaldılar. Güvenilirlik açısından dizel motorlu seri üretim bir araçla kesinlikle aynı seviyedeydi.”
Urbaser A/S (Danimarka) Genel Müdürü Stefan Olin: “Mercedes-Benz Trucks’ın e-danışmanlık ve dijital hizmetleri içeren her şeyi kapsayan yaklaşımını seviyorum. eEconic’e gelince, mümkün olan en kısa sürede test etmeyi dört gözle bekliyorum. Müşteriler olarak erken bir aşamada dahil olmamızın her iki taraf için de yararlı olduğunu düşünüyorum, böylece bazı geri bildirimler sağlayabiliriz.”
Bettina Koob, HGV sürücüsü, Wilhelm Schüssler Spedition GmbH: “Actros L harika bir sürüş ve tüm özellikleriyle sürüşü hem rahatlatıcı hem de güvenli hale getiriyor. Uzun mesafeli nakliye için böyle bir kamyon istiyorum.”
[1] Bu, sistemin çalışmasını sürdürmek için güvenlik ve performans sınırlamaları dahil olmak üzere yeni bir pil paketinin enerji içeriğine yaklaşık olarak eşdeğerdir.
[2] Bu, sistemin çalışmasını sürdürmek için güvenlik ve performans sınırlamaları dahil olmak üzere takılmış yeni pil paketlerinin enerji içeriğine yaklaşık olarak eşdeğerdir.
[3] Menzil dahili olarak optimum koşullarda, örneğin 4 yüksek voltajlı akü modülüyle, ön koşullandırmadan sonra, treyler olmadan dağıtım taşımacılığında ve 20 °C’lik bir dış sıcaklıkta belirlendi.
[4] 20 °C ortam sıcaklığı dahil optimum koşullar altında şirket içi deneyimlere göre belirlenen rakamlara dayanmaktadır.
Cevap bırakın