Türkiye coğrafi, tarihi ve kültürel açıdan bölgenin doğal merkezi durumunda.
Türkiye, kentleşme oranı ve kişi başına düşen gelir seviyesi, 80 milyona yaklaşan nüfusu, genç nüfus yapısı ile kentsel atık üretiminde, mevcut sanayi tesisleri ve sanayileşme oranı ile endüstriyel atık üretiminde bölge rakamlarının üzerinde yer almakta.
Özellikle 2009 Aralık ayında Avrupa Birliği görüşmeleri dahilinde açılan Çevre Faslı ile ivmelenmesi artan Çevre Teknolojileri düzenlemeleri, uygulamaları ve yatırımları, Türkiye’yi sektördeki dünya sıralamasında üst basamaklara yükseltmiş durumda.
Türkiye’de çevre teknolojileri ve yenilenebilir enerji sektörü için cesaret verici bir yatırım ortamı bulunmakta. Atık yönetimi, su arzı ve çevre danışmanlığı alanlarındaki mevcut yatırım olanaklarının yanısıra, hava kirliliği ve kontrolü, deniz kirliliği alanlarında da gelecekte büyüme beklenmekte.
Türkiye’de atık arıtma düzeyini yükseltmek amacı ile atık sahalarının, katı atık depolarının ve katı atık işleme ekipmanlarının yeterli sayıda ve yüksek teknoloji kullanır duruma getirilmesi planlanmakta. Yeni su arıtma tesislerin inşa edilmesi ve mevcut tesislerin yenilenmesi nüfusun yarıya yakın bir kısmını ilgilendiren coğrafya için gündemde. Atık ortaya çıkarmakta olan çok sayıda şirket de atık arıtma çözümleri aramakta
Çevre teknolojileri sektöründeki çoğu Türk firmasının yabancı firmaların finansman, deneyim ve uzmanlığına açık olması, teknoloji transferi, şirket evlilikleri ve benzeri işbirlikleri için uygun bir ortam sağlamakta.
Kalkınma projeksiyonunda 2023 yılında 500 milyar USD ihracat hedefleyen Türkiye, mevcut sanayi tesislerinin yenilenmesi, kapasite artısı ve yeni tesislerin açılması ile çevre teknolojileri kullanımına çok daha fazla ihtiyaç duyacak.
Dünya’nın lider Fuar Organizatörlerinden olan Messe München International, Münih’te düzenlediği yaklaşık 40 ihtisas fuarı ile her yıl 30.000 üzerinde katılımcıyı 2.000.000 ziyaretçi ile buluşturuyor.
EKO MMI Fuarcılık Ltd. Şti., Messe München’in Türkiye’deki iştiraki olarak Avrasya bölgesindeki ilgililere ev sahipliği yapacağı IFAT Eurasia fuarını ilk kez 2015 yılında gerçekleştirmeye başladı. Ankara’da gerçekleşen IFAT Eurasia 2015 Fuarı, daha ilk yılında büyük başarıya imza atarak sektörün Avrasya Bölgesi için buluşma noktası oldu! 2017 ve 2019 yıllarında İstanbul’da düzenlenen IFAT Eurasia sayısal verilerini her fuarda yükselterek zirvedeki yerini korudu.
2021 yılında dördüncüsü düzenlenen IFAT Eurasia, 9.258 ziyaretçiyi ağırladı. Doğal olarak sayıca baskın olan ulusal ziyaretçiye ek olarak, 62 farklı ülkeden 1.032 ziyaretçi katıldı. IFAT Münih ile dönüşümlü olarak iki yılda bir düzenlenen IFAT Eurasia, 2023’de beşinci kez kapılarını açmaya hazırlanıyor.
IFAT Eurasia, 2023 fuarı ile Çevre Teknolojileri Sektörünün Avrasya Bölgesindeki NABZI olmaya devam edecek!
Türkiye başta olmak üzere Balkanlar, BDT Ülkeleri, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhuriyetler’den oluşan büyük coğrafyadaki sektör paydaşlarına ulaşabilecek tek organizasyon
- EKO MMI ve IFAT bağlantıları ile gerçekleşecek uluslararası etkinlik programı.
- Geniş çaplı ve yüksek sayıda uluslararası toplu katılımlar.
- Sektör ile ilgili ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşların değerli destekleri.
- 90’ı aşkın ülkede, yerinden gerçekleştirilecek tanıtım ve pazarlama faaliyetleri.
- Efektif ulusal tanıtım kampanyası
- Kamu ve özel sektör alıcılarının bir arada bulunacağı tek adres.
- Sadece uluslararası fuarlara gidecek vakti olan yetkililer için bölgedeki tek alternatif organizasyon.
- Uluslararası düzeyde sektörel medya desteği.