Hidrojen yatırımı-dağıtımı ve maliyet rekabetçiliğine bir bakış

Hidrojen Yatırımı, Dağıtımı ve Maliyet Rekabetçiliğine Bir Bakış

GÜNCELLENDİ – 15 Temmuz 2021

Hidrojen Konseyi, McKinsey & Company ile işbirliği içinde, Çin’deki hidrojen yatırımı, pazar gelişimi ve ivme hakkında güncellenmiş bir bakış açısı yayınladı. Hydrogen Insights raporunun Şubat 2021’de yayınlanmasından bu yana, daha fazla ülke karbondan arındırma hedefleri taahhüdünde bulundu ve 2030 yılına kadar on milyon tonun üzerinde toplam kapasiteye veya toplam temiz hidrojen talebinin yaklaşık üçte birine tekabül eden büyük ölçekli temiz hidrojen projeleri açıklandı. Önümüzdeki on yılda büyüme bekleniyor. Hidrojenin uluslararası nakliyesi için, amonyak, LOHC ve sıvı hidrojen başlıca dikkate alınan vektörlerdir. Avrupa ve Doğu Asya hidrojende liderliğini sürdürürken, yenilenebilir kaynaklar ve karbon depolama açısından zengin bölgeler temiz hidrojen sağlamak için devreye giriyor. Ve Çin potansiyel bir hidrojen devi olarak ortaya çıkıyor:Yönetici Özetinin tamamını buradan görüntüleyin .

17 Şubat 2021

Hidrojenin yaygınlaştırılması ve yatırımları, hükümetin derin karbonsuzlaştırma taahhütlerine yanıt olarak hızla hızlandı ve hidrojeni enerji geçişinde kilit bir bileşen olarak belirledi.

Düzenleyicileri, karar vericileri ve yatırımcıları yönlendirmeye yardımcı olmak için Hidrojen Konseyi, McKinsey & Company ile ‘Hidrojen İçgörüleri 2021: Hidrojen Yatırımı, Dağıtımı ve Maliyet Rekabetçiliğine Bir Bakış’ raporunu yayınlamak için işbirliği yaptı Rapor, dünya çapında pazar dağıtımı, yatırım ivmesi ve hidrojen çözümlerinin maliyet rekabetçiliği üzerindeki etkileri hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunuyor.

Dağıtım ve yatırımlar:

  • Hidrojen yol haritalarına sahip 30’dan fazla ülke ve değer zincirinde duyurulan 228 büyük ölçekli hidrojen projesi var ve bunların %85’i Avrupa, Asya ve Avustralya’da bulunuyor. Tüm projeler meyve verirse, 2030 yılına kadar toplam yatırımlar 300 milyar doları aşacak ve buna “olgun” sayılabilecek 80 milyar dolar da dahil olmak üzere – bu projelerin planlama aşamasında olduğu, nihai yatırım kararı (FID) geçtiği anlamına geliyor. veya yapım aşamasında, halihazırda devreye alınmış veya çalışır durumda. Dünya çapındaki hükümetler, kamu finansmanı için 70 milyar ABD dolarından fazla taahhütte bulunmuştur.
  • Şirket düzeyinde, Hidrojen Konseyi üyeleri, toplam hidrojen yatırımlarını 2025 yılına kadar altı kat, 2030 yılına kadar ise 16 kat artırmayı planlıyorlar. Bu yatırımın çoğunu sermaye harcamalarına (capex) yönlendirmeyi planlıyorlar. birleşme ve devralma (M&A) ve Ar-Ge faaliyetleri.

Arz:

  • Doğru uzun vadeli düzenleyici çerçeve ve kamu desteği, yenilenebilir maliyetlerde devam eden düşüş ve elektroliz ve karbon yönetimi için değer zincirlerinin hızlı bir şekilde büyütülmesi ile ölçeklendirilirse yenilenebilir hidrojen üretim maliyeti tahmin edilenden daha hızlı düşebilir. Projeksiyonlar, 2030 yılına kadar yenilenebilir hidrojen üretiminin maliyetlerinin kilogram başına 2,3 dolar ve kilogram başına 1,4 dolar aralığında olabileceğini gösteriyor (aralık, optimal ve ortalama bölgeler arasındaki farklılıklardan kaynaklanmaktadır).
  • Düşük karbonlu hidrojen, 2028 ila 2034 arasında, ton karbondioksit eşdeğeri başına yaklaşık 35-50 $ maliyetle gri hidrojenden bile kopabilir.

Dağıtım:

  • Hidrojen uygulamalarının kilidini açmak için uygun maliyetli bir iletim ve dağıtım gerekli olacaktır. Uzun vadede, bir boru hatları ağı, en uygun maliyetli dağıtım araçlarını sunarken, kısa ila orta vadede, en rekabetçi kurulum, kaynak açısından zengin bölgeleri birbirine bağlayan tesis içinde veya yakınında hidrojen üretiminin birlikte konumlandırılmasını içerir. kamyonlar, trenler, yakıt ikmal istasyonları ve daha küçük endüstriyel kullanıcılar aracılığıyla merkezleri talep etmek.
  • Daha uzun mesafeler, yoğunluğunu artırmak için hidrojenin dönüştürülmesi gereken nakliye ile kapsanabilir. Birkaç potansiyel hidrojen taşıyıcı yaklaşımı mevcut olsa da, üç karbon-nötr taşıyıcı – sıvı hidrojen (LH2), sıvı-organik bileşikler (LOHC) ve amonyak (NH3) – en fazla çekişi kazanıyor. En uygun maliyetli çözümü belirlemek için hidrojenin son kullanımının dikkate alınması gerekir.

Uygulamaları sonlandır:

  • Artan hidrojen dağıtım ölçeği ve ardından hidrojen ve çeşitli teknolojilerin toplam sahip olma maliyetinden (TCO) düşen maliyetleriyle birlikte, hidrojen 2030 yılına kadar uzun mesafeli kamyon taşımacılığı, nakliye dahil 20’den fazla uygulamada en rekabetçi düşük karbonlu çözüm olabilir. ve çelik.
  • Bununla birlikte, saf TCO, hidrojen uygulamasının benimsenmesinin tek itici gücü değildir. Müşterilerin ve yatırımcıların kararları, gelecekteki çevre düzenlemelerinden, ESG uyumlu yatırımlardan ve ilgili “yeşil primlerden” etkilenecektir. Havacılıkta hidrojen uygulaması da gelişiyor. Binalar ve enerji gibi diğer son uygulamalar, maliyet açısından rekabetçi olabilmek için daha yüksek bir karbon maliyeti gerektirecektir.

Uygulama:

  • Hidrojen kümelerinin, çekirdeklerinde büyük ölçekli hidrojen alıcıları ile ortaya çıkması bekleniyor. Üç küme türü şimdiden ilgi görüyor:
    • Rafineri, enerji üretimi, gübre ve çelik üretimini destekleyen sanayi merkezleri;
    • Kaynak açısından zengin ülkelerdeki ihracat merkezleri; ve
    • Yakıt ikmali, liman lojistiği ve ulaşım için liman alanları.

Raporun tamamını buradan görüntüleyin ve indirin .
Basın bültenini buradan okuyun .

En güncel hidrojen piyasası verilerine ve içgörülerine sahip olmak ister misiniz? Bu rapora, hidrojen yatırım ivmesi, pazar gelişimi ve maliyet rekabetçiliği konusunda düzenli olarak güncellenen, küresel bir bakış açısı sağlayacak ücretli abonelik tabanlı bir platform olan Hydrogen Insights eşlik ediyor . Ücretli hizmet, Hidrojen Konseyi üyesi olmayanlar için geçerlidir. Abone olmak ve daha fazla bilgi için Sekreterya ile iletişime geçin – secretariat@hidrogencouncil.com .