IAA Münih fuarında ; Makina tamir ve endüstri ile lojistik için uzaktan çözüm

İster karmaşık araba onarımları ister karmaşık makinelerin bakımı olsun, bazen yalnızca uzmanlar yardımcı olabilir. Çok yakın mesafeden destek için artık sahada olmaları gerekmiyor – uzaktan erişim yazılımı, artırılmış gerçeklik ve yapay zeka bunu mümkün kılıyor.

Endüstride, makineler giderek daha karmaşık hale geliyor. Bunun tasarım, bakım ve onarımları üzerinde etkisi vardır. Yalnızca üreticiden son derece uzmanlaşmış bir uzman ekibin çözebileceği sorunların ortaya çıkması hiç de nadir değildir. Bu genellikle yerinde halledilmez artık, ancak günümüzün küreselleşmiş dünyasında muhtemelen başka bir ülkede bunun kolay bir çözümü bulunuyor. Yolculuk zaman ve paraya mal olur. Sürdürülebilir değil,

Ancak küresel teknoloji şirketi TeamViewer’ınki gibi yazılımlar sayesinde, çoğu durumda sahada uzmanların bulunması artık kesinlikle gerekli değildir. Bunun nedeni, Swabian kasabası Göppingen’in çözümlerinin yalnızca dizüstü bilgisayarlara ve cep telefonlarına değil, aynı zamanda endüstriyel makineler ve robotlar gibi karmaşık sistemlere de erişim sağlamasıdır.

Sektörde TeamViewer

Bu, uzmanların onarımlara doğrudan ve gerçek zamanlı olarak yardımcı olmasını mümkün kılar. Hem de uzaktan, makinenin ve teknisyenin yanında durmak zorunda kalmadan işlerinde yardımcı oluyorlar. Uzaktan omzunun üzerinden bakarlar ve adım adım ne yapılması gerektiğini söylerler.

Avantajları: Daha az uygulama hatası, daha yüksek verimlilik, daha düşük maliyet, daha yüksek müşteri memnuniyeti, hızlı yanıt süreleri. Ekolojik açıdan da mantıklı: Uzmanların onarım için makinelere gitmesi gerekmiyorsa, sonuç daha az CO2 emisyonu olur.

Endüstride TeamViewer tüm değer zinciri boyunca kullanılır. Ayrıca IoT (Nesnelerin İnterneti), AI (yapay zeka) ve AR (artırılmış gerçeklik) gibi teknolojilerle birlikte kullanımı çok verimli oluyor.

Örnek: Lojistik sektörü

Lojistik endüstrisi, endüstrinin kalbi olarak kabul edilebilir, çünkü kalp vücuda hayati kan sağladığı gibi, sorunsuz üretim için gereken tüm malları da sağlar. Genellikle tam zamanında (JIT) veya tam sıralı (JIS) ilkesine göre: yani, tam olarak ne zaman (JIT) veya tam olarak bu malların üretim için gerekli olduğu sırada (JIS) şeklinde çalışmalar yapılır. Lojistikte bir aksama olursa, bu, örneğin otomotiv endüstrisinde montaj hatlarını derhal etkiler. Sipariş işlemedeki hatalar, zaman alan müteakip teslimatları gerekli kılar ve en kötü durumda montaj hattında bir durma olur.

Böyle bir domino etkisinden mümkün olduğunca kaçınmak için, yüksek hız ile birlikte mutlak doğruluk, lojistikte her şeyin başı ve sonudur. Ancak, kağıt sipariş listeleriyle çalışan veya envanter yönetim sistemini elle güncelleyen sipariş toplamada hatalar olabilir.

Lojistik sektöründe kullanılır: Veri gözlükleri sayesinde sipariş toplayıcı, sipariş işleme için bilgileri gözünün önünde-özel başlık veya maskesinde görür. Burada TeamViewer programı çalışmaya başlar.

Örneğin Schenker Deutschland AG, dijital bir TeamViewer çözümüne güveniyor. Lojistik hizmet sağlayıcısı, otomotiv endüstrisine Hannover’deki konumundan tedarik sağlıyor.

Basitleştirilmiş bir ifadeyle, şu şekilde çalışır: Sipariş toplayıcılar, şirketlerinin SAP sisteminden bir siparişle ilgili verilerin gösterildiği veri gözlükleri (akıllı gözlükler) kullanır. Çalışanlar elleri serbest olarak gözlerinin önünde gerekli bilgileri alırlar ve depoda sipariş edilen mallara yönlendirilirler.

Çalışanlar bileklerine taktıkları RFID bileklik ile malları tararlar. RFID teknolojisi ile – RFID, Radyo Frekansı Tanımlaması anlamına gelir – veriler radyo frekansları aracılığıyla iletilir. Yazılım, barkodu siparişle karşılaştırır ve lojistik hizmet sağlayıcısının tam olarak otomotiv şirketinin sipariş ettiği şeyi göndermesini sağlar. Tedarikçi ve parti numarasını içeren bir etiket otomatik olarak yazdırılır ve ürün yönetim sistemi güncellenir.

Sonuç: Schenker Deutschland AG’ye göre sipariş işlemede yüzde 100 doğruluk elde ediliyor.

Örnek: Endüstriyel ekipman bakımı

Karmaşık endüstriyel makinelerin onarımı söz konusu olduğunda, uzmanların görüntülü telefon aracılığıyla destek sağlaması artık yaygın bir uygulama. Ancak bu bazen kulağa şöyle gelebilir: “Biraz daha sağa” – “Hayır, o kadar da uzak değil, tekrar geriye”. Hangisi acaba? sıkıcı ve verimsiz mi? .

TeamViewer Ürün Müdürü Dr. Hendrik Witt, “Sorun giderme sırasında da risklidir, çünkü yanlış bir hareketin maliyetli sonuçları olabilir” diyor.

“Lütfen bu kabloyu kontrol edin”: Teknisyen akıllı telefonunu kullanarak makinenin görüntüsünü iletir. Uzaktan uzman ona ne yapılması gerektiğini açıklar. Önemli kısımları işaretleyebilir.

Artırılmış gerçeklik (AR) sayesinde artık daha akıllı seçenekler var. AR iş başında – modern otomobillerin sürücüleri, örneğin navigasyon oklarının asfalt üzerine boyanmış gibi ön cama yansıtıldığı baş üstü ekranlardan buna aşinadır.

Bu, entegre AR’ye sahip bir TeamViewer çözümüyle benzer şekilde çalışır.