İlk seri üretim E-Actros Wörth fabrikasında banttan indi

Wörth am Rhein

İlk seri üretim eActros, Wörth’teki Mercedes-Benz fabrikasının Future Truck Center’da bugün üretim hattından çıktı. Rheinland-Pfalz Eyaleti Ekonomi ve Ulaştırma Bakanı Daniela Schmitt ve Daimler Truck AG’nin Mercedes-Benz Trucks’tan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Karin Rådström ortaklaşa yeni üretim hattını açtı. Karin Rådström: “EActros ile, yıldıza sahip ilk akülü elektrikli kamyonumuz bugün Wörth’te seri üretime başlıyor. Araç, Wörth fabrikası ve uzun vadeli oryantasyonu için çok özel bir öneme sahip: Mercedes-Benz kamyon üretiminin geleceği bugün başlıyor. Burada elektrikli kamyonlarımızın seri üretimini büyük ölçüde genişletmek istiyoruz.”

Daniela Schmitt: “EActros’un Wörth sahasında seri üretimiyle, federal devletimiz yarının insanlarının ve mallarının hareketliliğine yönelik önemli bir adım daha atıyor. eActros ‘Made in Rheinland-Pfalz’, Rheinland-Pfalz’da endüstriyel değer yaratılmasını da güvence altına alıyor ve araç endüstrisindeki dönüşümü başarıyla yönetebileceğimizin önemli bir işareti.”

Geleceğin nakliyesi için, yerel olarak CO2 nötr kamyonların montajı söz konusu olduğunda, konum şirket içinde merkezi bir rol oynuyor. Tamamen elektrikli kamyon modelleri, Future Truck Center’da elektriklendirilmeden önce geleneksel tahrikli kamyonların yanına esnek bir şekilde monte ediliyor.

Müşteriler 2018 sonbaharından beri eActros’u test ediyor – 1 Ekim’den beri aracı sipariş edebiliyorlar.

Pil-elektrikli eActros: Mercedes-Benz Wörth Fabrikasında Üretimin Başlaması. Soldan sağa: Daimler Truck AG’nin Mercedes-Benz Trucks’tan sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Karin Rådström ve Rheinland-Pfalz eyalet hükümetinde Ekonomi Bakanı Daniela Schmitt

Wörth am Rhein – Mercedes-Benz eActros’un dünya prömiyeri Haziran sonunda gerçekleşti ve bugün ilk seri üretim aracı Wörth fabrikasındaki yeni Future Truck Center’da üretim hattından çıktı. Mercedes-Benz kamyonlarının en büyük montaj fabrikasında üretim hattının resmi açılışı ve operasyonların başlaması, Rheinland-Pfalz Eyaleti Ekonomi Bakanı Daniela Schmitt ve Yönetim Kurulu Üyesi Karin Rådström tarafından devralındı. Mercedes-Benz Kamyon Operasyonları Başkanı Sven Gräble, Wörth Tesis ve Üretim Müdürü Dr Andreas Bachhofer ve Wörth fabrikasındaki İş Konseyi Başkanı Thomas Zwick ile birlikte Mercedes-Benz Kamyonlarından sorumlu Daimler Truck AG’nin.

Wörth’deki Mercedes-Benz fabrikasının İş Konseyi Başkanı Thomas Zwick: “Bu, fabrikamız için olduğu kadar bölge için de tarihi bir an. Ulaşımın geleceği, Güney Pfalz’daki fabrikamızdan kaynaklanacak. Meslektaşlarımız için yeni işler ve yeni iş profilleri oluşturulacak ve onlarla birlikte daha fazla eğitim ve nitelik fırsatları oluşturulacaktır. Fabrikamız dönüşüyor ve birlikte şekillendiriyoruz!”

Batarya-elektrikli eActros: Mercedes-Benz Wörth Fabrikasında Üretimin Başlaması. Soldan sağa: Dr. Andreas Bachhofer, Wörth Tesis ve Üretim Başkanı, Daniela Schmitt, Rheinland-Pfalz eyalet hükümetinde Ekonomi Bakanı, Sven Gräble, Mercedes-Benz Kamyon Operasyonları Başkanı, Karin Rådström, Yönetim Kurulu Üyesi Daimler Truck AG’nin Mercedes-Benz Trucks’tan sorumlu Yönetim Kurulu Başkanı Thomas Zwick, Wörth fabrikasında İş Konseyi Başkanı

Wörth’te alternatif tahrik sistemli kamyonların elektrifikasyonu için Geleceğin Kamyon Merkezi

“Sektörümüzde yerel olarak CO2 nötr kamyonlara doğru teknoloji kayması, aynı zamanda lokasyonlarımız ve üretimimiz için büyük bir değişim anlamına geliyor. Mercedes-Benz Kamyon Operasyonları Başkanı Sven Gräble, eActros serisi üretimin başlangıcı bizim için günlük bir artış değil, gerçek bir yeni başlangıçtır” diyor. “Fullflex olarak adlandırılan konseptimiz, e-kamyonları mevcut üretime entegre etmeyi mümkün kılıyor. Bu şekilde tesis, ilgili pazar talebine verimli ve hatta daha hızlı uyum sağlayabiliyor ve Mercedes-Benz’in zorlu kalite standartlarını güvenilir bir şekilde karşılayabiliyor.”

eActros elektrifikasyon için Geleceğin Kamyon Merkezine gelmeden önce, geleneksel tahrik sistemlerine sahip kamyonların yanı sıra mevcut montaj hattında esnek bir şekilde üretilecek. Temel olarak, farklı araç tiplerinin montajı, aynı hat üzerinden entegre bir şekilde gerçekleşecek. eActros daha sonra aracın elektrifikasyonunun gerçekleştirildiği Future Truck Center’a gider.

Orada son aylarda yeni üretim süreçleri için yoğun hazırlıklar yapıldı. Bu, diğer şeylerin yanı sıra yeni bir montaj hattının inşasını da içerir. Adım adım eActros burada bir araya getirilecek. Yüksek voltajlı pillere ek olarak, şarj ünitesi de dahil olmak üzere çeşitli üretim adımlarında diğer yüksek voltajlı bileşenler monte edilir. Aracın şarj istasyonuna bağlandığı arayüzü oluşturur. Tüm bileşenler monte edildikten sonra, tüm sistem Future Truck Center’da devreye alınır. Kamyon daha sonra sürüşe hazırdır. Araç, bitirme ve son muayene için normal üretim sürecine yeniden entegre edilir.

Yeni üretim süreçleri aynı zamanda işgücünün kalifikasyonu ve daha da geliştirilmesi için yeni gereksinimlerle sonuçlanmaktadır. 2018’de başlayan 2.500’den fazla çalışan, şu ana kadar tesisin Wörth’teki kendi eğitim merkezinde yüksek gerilimli araçların ve bileşenlerin kullanımı konusunda daha fazla eğitim aldı ve elektrikle çalışan kamyonların montajı için vazgeçilmez beceriler kazandı.

Wörth tesisi: Mercedes-Benz Trucks üretim ağındaki CO2 nötr kamyonlar için merkez oldu

eActros başlangıcı yapar, diğer modeller takip eder: Temmuz ortasında, yönetim ve iş konseyi, Mercedes-Benz fabrikasında akülü-elektrikli ve hidrojen yakıt hücreli kamyonların sürdürülebilir seri üretimini içeren bir gelecek hedef resmi üzerinde anlaştılar. Wörth, bu dönüşüm içinde işgücünün daha da geliştirilmesi ve vasıflandırılması ve sahada dijitalleşmenin daha da genişletilmesi. Daimler Truck, bu nedenle, CO2’siz taşımacılığa dönüşüm açısından uzun vadede şirkette önemli bir rol oynayacak olan Wörth lokasyonuna kendini açıkça adamıştır. Wörth’te sıfır emisyonlu kamyon üretme kararıyla şirket, tesisin uzun vadeli kapasite kullanımını ve tesiste istikrarlı bir istihdam sağlıyor.

Wörth Tesis ve Üretim Müdürü Dr Andreas Bachhofer: “Son derece esnek üretimimiz, önümüzdeki yıllarda Wörth’teki Mercedes-Benz fabrikasında hem geleneksel hem de yerel olarak CO2 nötr kamyonların verimli bir şekilde monte edilmesini ve böylece tüm tesisin rekabet gücünü garanti ediyor. . Wörth, Mercedes-Benz kamyon üretim ağında geleceğin nakliyesinin merkezi haline geliyor. Teknolojik bilgi birikimimizi tamamen esnek ve verimli üretimle birleştiriyoruz ve bunların hepsini CO2 nötr, dijitalleştirilmiş bir fabrikada ilgili lojistik ve altyapı ile birleştiriyoruz.”

Yeşil fabrika: üretim de CO2 nötr olacak

Ürünlere ek olarak, üretim de dahil olmak üzere tüm Wörth tesisi, diğer tüm Avrupa Daimler Kamyon fabrikaları gibi 2022’den itibaren CO2’siz olacaktır. Daimler’deki benzersiz bir yeşil enerji konsepti, diğer şeylerin yanı sıra bunu mümkün kılıyor: Yenilenebilir enerji kaynaklarından CO2’siz enerji alımı, CO2’siz üretimin temelini oluşturacak. Bunun bir parçası olarak site, 2022’den itibaren rüzgar ve güneş çiftliklerinin yanı sıra hidroelektrik santrallerinden elektrik elde edecek. Yeşil bir fabrika olma yolunda, Wörth’teki Mercedes-Benz fabrikası da önümüzdeki birkaç yıl içinde tamamen yenilenebilir bir enerji sistemi kurarak uzun vadede CO2’siz çalışacak.

Tesiste enerji verimliliğinin sürekli iyileştirilmesi de önemli bir rol oynamaktadır. Bir örnek: Uzun vadede, merkezi bir absorpsiyonlu soğutma sistemi, klima için elektrik yerine mevcut ısıyı kullanarak sahadaki yüzlerce merkezi olmayan klima ünitesinin yerini alacak. Mevcut binalar ve altyapı da enerji verimliliği açısından tamamen yenilenmekte ve boyahanede “Eko Boya” işlemi gibi yeni, daha iklim dostu teknolojiler üretimde kullanılmaktadır.

Mercedes-Benz eActros – konsept araçtan seri üretime

Mercedes-Benz Trucks, Hannover’deki 2016 Ticari Araçlar IAA’da kentsel alanlar için bir ağır hizmet dağıtım kamyonunun konsept aracını sunduktan sonra, eActros’un on prototipi 2018’den itibaren Almanya ve diğer Avrupa ülkelerindeki müşterilerle pratik testlere girdi. “eActros inovasyon filosunun” amacı, üretime hazır eActros için müşterilerle birlikte öğrenmekti. Prototiplerle karşılaştırıldığında, üretim modeli menzil, sürüş performansı ve güvenlik gibi bazı yönlerden önemli ölçüde iyileştirildi.

eActros’un teknolojik kalbi, iki vitesli şanzıman dahil iki entegre elektrik motoruna sahip tahrik ünitesidir. İki motor, etkileyici sürüş konforu ve yüksek sürüş dinamikleri sağlar. Aynı zamanda, sessiz ve emisyonsuz elektrikli tahrik, gece teslimatlarının yanı sıra dizel sürüş yasaklarının olduğu şehirlere girişe de izin veriyor. Versiyona bağlı olarak, eActros enerjisini üç veya dört pil paketinden alır ve 400 kilometreye kadar menzile ulaşabilir. eActros 160 kW’a kadar şarj edilebilir. Üç pil takımının, 400A şarj akımına sahip standart bir DC hızlı şarj istasyonunda yüzde 20’den yüzde 80’e şarj olması için bir saatten biraz fazla zamana ihtiyacı var[2]. Kullanılabilirlik ve performans açısından eActros bu nedenle günlük dağıtım işlemleri için idealdir.

Nakliyecileri e-mobiliteye geçişin her adımında desteklemek için Mercedes-Benz Trucks, eActros’u müşteriler için danışmanlık ve hizmet teklifleri ve dolayısıyla mümkün olan en iyi araç kullanımı, genel optimizasyonu da içeren genel bir sisteme yerleştirdi. maliyetleri ve şarj altyapısının kurulması. Ek olarak, elektrikli kamyon, yüksek düzeyde dijitalleştirme ve bağlanabilirlik ile karakterize edilir.

Bu aynı zamanda araç güvenliği için de geçerlidir. Mercedes-Benz Trucks, geleneksel dizel tahrikli en yeni Actros nesli ile bugün yollarda mümkün olan güvenlik seviyesini ve üreticinin kazasız sürüş vizyonunu takip ettiği önlemleri şimdiden etkileyici bir şekilde kanıtladı. eActros söz konusu olduğunda, Mercedes-Benz Trucks, örneğin MirrorCam, S1R Turning Assistant veya yaya algılamalı beşinci nesil Aktif Fren Yardımcısı (ABA) gibi sistemler biçiminde yalnızca aktif güvenliğe odaklanmakla kalmadı, aynı zamanda elektrikli araçlar ve yüksek voltajlı sistemlerle ilgili zorluklar. İlk olarak, eActros’un seri modeli Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya, İspanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Büyük Britanya, Danimarka, Norveç ve İsveç’te pazara sunulacak ve bunu diğer pazarlar takip edecek.

Wörth’deki Mercedes-Benz fabrikası hakkında

Mercedes-Benz Trucks’ın en büyük kamyon montaj tesisi 1963 yılında Wörth am Rhein’de kuruldu ve Mercedes-Benz Arocs ve Atego kamyonlarının yanı sıra 20 yılı aşkın süredir dünyanın en başarılı ağır hizmet kamyonu Actros’u üretiyor. Mercedes-Benz özel kamyonları Econic, Unimog ve Zetros da burada üretiliyor. Müşteri gereksinimlerine göre özelleştirilmiş 470 adede kadar kamyon, her gün Wörth tesisinden ayrılabilir. 150’den fazla ülkedeki müşteriler “made in Wörth” kalitesine değer veriyor. Ren Nehri üzerindeki konum, küresel Mercedes-Benz Trucks üretim ağının yetkinlik merkezidir. Wörth’deki Mercedes-Benz fabrikası ayrıca CKD (Tamamen Knocked Down) üretiminde 50 yıldan fazla deneyime sahiptir ve bugüne kadar toplam 750.000’den fazla kit olmak üzere yerel nihai montaj için çok sayıda denizaşırı pazara araç kitleri sunar. Yaklaşık 10.000 çalışanı ile Mercedes-Benz Wörth fabrikası, Rheinland-Pfalz eyaletindeki en büyük ikinci işverendir.