MAN, Münih’teki aynı seri üretim hattında hem konvansiyonel olarak çalışan hem de pille çalışan kamyonlara sahip olmak için e-Mobilite merkezinin açılışını gerçekleştirdi. Münih’teki kamyon üretim departmanındaki tüm ilgili kalifiye işçiler, 2023’ün sonuna kadar elektrikli kamyonların seri üretiminde uzman-kalifiye çalışan olacak.
14 Haziran 2021
Münih’teki MAN e-mobilite Merkezi’nin açılışı, akülü kamyonların endüstriyel üretimi için başlangıç sinyali olarak kabul ediliyor. Yaklaşık 4.000 metrekarelik bir alanda, üretim çalışanları, akülü kamyonların seri üretimini gerçek hayat koşullarında test ediyor ve sektörün yeni nesil teknolojileri hakkında eğitim alıyor.
Açılış törenine ev sahipliği yapan MAN CEO’su Andreas Tostmann, “AB, 2030 yılına kadar 16 tonun üzerindeki kamyonlar için mevcut seviyelere kıyasla yüzde 30’luk bir CO2 azaltımı gerektiriyor” dedi. « Bunu, sosyal sorumluluk üstlenmek ve uzun vadede sürdürülebilir bir şekilde hareket etmek için bir fırsat olarak görüyoruz. MAN, e-mobilite Merkezi ile geleceğin işlerine ve CO2 içermeyen mobiliteye doğru büyük bir adım daha atıyor. İçten yanmalı motordan alternatif tahriklere geçiş, şirketin tutarlı yeniden yöneliminin son derece önemli bir parçasıdır».
e-mobilite merkezi
Yeni MAN e-mobilite Merkezi ne için?
Ticari araç üreticisi, şimdi açılan MAN e-mobilite Merkezi’nde büyük, endüstriyel ölçekte e-kamyon üretiminin temellerini atıyor. Elektrik pili ve motor, yüksek voltajlı bileşenler ve turuncu yüksek voltajlı kablolar gibi yeni parçalar ve yeni bileşenler, e-kamyonu geleneksel olarak çalışan muadilinden ayırıyor.
Aracın devreye alma süreci de dahil olmak üzere tüm üretim süreci Münih’teki MAN e-mobilite Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Dahası, bina, çalışan eğitimi için öğrenme bölümlerine sahip. Hem iş başında hem de iş dışında çalışanlar, seri üretim hattında elektrikli kamyonları monte etmek için gereken işlem adımlarını ve el becerisini öğreniyorlar. Amaç, Münih’te aynı seri üretim hattında hem konvansiyonel olarak çalışan hem de pille çalışan kamyonlara sahip olmak.
«Eğitim programı, e-kamyonların üretim süreçlerini ve yüksek voltaj teknolojilerinin güvenli bir şekilde nasıl ele alınacağını kapsıyorr. MAN Truck & Bus Üretim ve Lojistik İcra Kurulu Üyesi Michael Kobriger, seri üretim testleri sırasında kazanılan deneyimin doğrudan üretime hazır akülü kamyonların geliştirilmesi ve imalatına aktarıldığını belirtti.
MAN gelecekte e-kamyonlara olan talebin artmasını bekliyor
E-mobilite, ulaşım sektöründe ve yolcu taşımacılığında giderek daha popüler hale geliyor. Özellikle toplu taşıma şirketleri, otobüs filolarını büyük ölçüde elektrikli hale getirirken, dağıtım ve uzun yol taşımacılığı için pille çalışan kamyonlar, aynı dönemde pazarda o kadar öne çıkmadı, bu da kısmen bazı önemli eksikliklerden kaynaklanıyor. Bunlar içerisinde tabiki finansman girişimleri ve temel ticari teşvikler de çok önemli bir rol oynuyor.
Ancak MAN, kısmen iklim politikası gereklilikleri ve CO2 fiyatlandırması nedeniyle, ancak aynı zamanda elektrikli sürüşün giderek daha uygun maliyetli hale gelmesi nedeniyle, nakliye şirketlerinden sıfır yerel emisyonlu elektrikli kamyonlara yönelik talebin yakın gelecekte artmasını bekliyor. Alman üretici, e-kamyonun seri üretimini MAN e-mobilite Merkezi’nde test ederek, müşterilerinden gelen iklim-nötr ulaşım çözümlerine yönelik talep artışına göre hazırlanıyor. Plan, Münih’teki kamyon üretim departmanındaki tüm ilgili kalifiye işçilerin 2023’ün sonuna kadar elektrikli kamyonların seri üretiminde uzman kalifiye eleman olmasını sağlamak.
Cevap bırakın