Scania elektrikli tırlar lojistik sektöründe

Her ikisi de İsveçli şirket olan Scania ve Jula Logistics yaptıkları son çalışma ile neler yapılabileceğini göstermiş oldular . Son derece ağır ve ekstra uzun bir kamyonu elektriklendirmek için çok ilginç bir proje üzerinde çalışıyorlar. Bu tır ve arkasındaki römork, toplam 64 ton ağırlığa sahip ve 32 metre uzunluğunda .  Hem uzunluk hem de yük açısından Avrupa kamyonları için maksimum izin verilen değeri aşıyor. Öte yandan Jula Logistics , her taşımada daha büyük bir kargo taşıyarak ve böylece her gün antrepo ile yükleme limanı arasında yaptığı yolculuk sayısını azaltarak, taşınan birim başına enerji ve emisyonlarda yüzde 70 tasarruf sağlıyor.

Scania ve Jula Logistics şirketinden yorumlar

«Yüklerimizin Göteborg’daki limana tekneyle ulaştığı, Falköping’e giden bir trene istiflendiği intermodal taşımacılığı kullanıyoruz. Oradan kargo, Skara’daki depomuza, yolculuğun son kısmında kamyonla taşınıyor. Jula Logistics CEO’su Lennart Karlsson, “Depomuzun çatısına kuracağımız güneş panellerinden elektrikle çalışan bir kamyon kullanarak bu nakliye zincirini daha da sürdürülebilir hale getirmek çok iyi hissettiriyor” diye konuştu .

Scania’nın Jula Logistics’e yardımcı olduğu çözüm, ekstra uzun ve ağır aracın, trenin Falköping’de durduğu yerden gidiş-dönüşünü birkaç kez, 60 kilometrelik bir mesafeyle Skara’daki depoya götürmesini sağlıyor. Kamyonun 2022’nin ilk yarısına kadar faaliyete geçmesi bekleniyor.

«Yeni, son derece uzun ve ağır elektrikli kamyon, müşterilerle yakın bir diyalog kurmamızın bire bir ortak çalışma oluşturmamızın nasıl mümkün olduğunun harika bir örneğidir.  »Seri üretimde olmayan bir model için, çok erken bir aşamada söz konusu müşterinin taleplerini karşılayan araç Fredrik Allard adlı yöneticiye göre Scania’da e-verimlilik konusunda neler yapabileceğini göstermiş oluyor.