Sıfır atık sıfır kayıp İSTAÇ Geri dönüşüm atölyesi

İSTAÇ Geri Dönüşüm Atölyesi

Atıkların değerlendirmesini misyon olarak gören şirketimizin konuya hassas yaklaşımı ile İSTAÇ bünyesinde çalışan, alanında sertifika sahibi ustaların mesai saatleri içerisinde rutin işlerine ilave olarak arta kalan vakitlerde bu çalışmalara katkı sunması sağlanarak oluşan atıkların değerlendirilmesi amacıyla “Geri Dönüşüm Atölyesi” kurulmuştur.

Geri kazanım konusunda bilinçlendirmeye katkıda bulunmak amacıyla Geri Dönüşüm Atölyemizde atık malzemeler eşyaya dönüşüyor, etkinliklerden arta kalan atıkları bu atölyede değerlendiriyoruz.

Geri dönüşüme hassas bakış açısıyla atölyemizde bir yıl içerisinde yaklaşık 400’ün üzerinde kullanılabilir eşya üretilmiştir. İstaç faaliyetleri ve İstanbul’da gerçekleşen fuar, sempozyum, tanıtım günleri ve etkinliklerden arta kalan atıklar, Kent Temizliği birimimiz tarafından seçici toplanarak getirilmesi suretiyle bu atölyede değerlendirilmektedir. Böylece, hem kurumumuza hem ülkemize katma değer sağlanmaktadır. Geri Dönüşüm Atölyesinde, ayrı toplanan ahşap, metal, plastik, lastik vb. çıkan atıklardan sıfır atık kutuları, ofis mobilyaları  masa, koltuk, sandalye, dolap, raflar, çocuk oyun parkı malzemeleri, kedi, köpek ve kuş evleri gibi ürünler üretilmektedir. Birçok alanda faaliyetlerini geliştirme başarısı gösteren Geri Dönüşüm Atölyesi, Uluslararası Avrasya Maratonu için atık paletlerden atık konteynerleri üretmiştir.

Geri Dönüşüm Atölyesinde Sancaktepe ve Esenyurt’ta belirlenen okullara kitaplık yapımı, şantiyelerde ek hizmet alanları, ofis içi mobilya takımları, İBB-İSTAÇ bünyesinde faaliyet gösteren entegre atık tesisinde oluşturulan Tema Park projesinde çocuklara yönelik oyun ekipmanları ve fuarlar için stant yapımında kullanılan ünitelerle ilgili çalışmalar yapılmıştır.

Ayrıca bu atölye Avrupa Birliği en yüksek Ar-Ge bütçe destek programı olan HORIZON 2020 kapsamında değerlendirilmiş ve desteklenmeye uygun görülmüştür.

İSTAÇ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ortağı olduğu proje kapsamında geri dönüşüm atölyesi halkın kullanımına açılarak atık malzemelerden halkı katılımı ile geri dönüşüme katkı sağlanacaktır. Tüm altyapısı HORİZON 2020 desteği kapsamında temin edilecek olup halkımızın hobi amaçlı geri kazanım süreçleri ve döngüsel ekonomiye katkı sağlaması amaçlanmıştır.

İSTAÇ  Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlemiş olduğu Altın Karınca Belediyecilik Ödüllerine “Çevre ve Atık Yönetimi” kategorisinde “Geri Dönüşüm Atölyesi” projesiyle katılmaktadır.